A versek és megjelölt fotók, Kun Magdolna saját alkotásai; A művek a szerző tulajdonát képezik, ezek egészének vagy részének másolása,terjesztése, publikálása, csak a szerző előzetes hozzájárulásával lehetséges. 1999./LXXVI/tv./1.§

2011. február 13., vasárnap

A legdrágább kincseim...




Te parányi kis zöld moha,
olyan szerény vagy,
és olyan egyszerű,
de én mégis úgy szeretlek,
mint azt a
legpompázóbb virágot,
melynek
szépségétől lesz az élet
gyönyörű


"Ne hidd, hogy csak az orchidea virág. Meg a rózsa, meg a szegfű. Még a mohának is van virága. Pedig a moha sohasem lát napot. Sűrű erdők nyirkos homályában él, földhöz ragadtan, nyomorultul. Ő a legnyomorultabb a növények között. Mégis eljön évente az idő, amikor kivirágzik. Kivirágzik, örömet ünnepel. Akár a rózsa, az orchidea, vagy a szegfű. Semmivel sem kisebb az öröme, mint az orchideának, vagy a szegfűnek. Sőt, ne feledd, egy nagy előnye is van: senki emberfia nem tépi le különlegessége miatt a moha virágját. Fogadd meg a tanácsomat és gondolj sokat, nagyon sokat a mohavirágra." Wass Albert"

6 megjegyzés:

  1. Tanulság is lehetne!
    Nagyon szép a versed,mint mindig!
    Szép hetet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a mohák és a "mohák világa".
    Ott szeretnek lenni, ahol én is sokszor, az erdők mélyén, távol az "űrhajózás zajától".

    VálaszTörlés
  3. Drága Monik!
    Sokszor a legegyszerűbb dolgok a legértékesebek számunkra. Néha egy gyomból kivillanó vadvirágnak elbűvölőbb a szépsége, mint a legillatosabb rózsának.
    Örülök, hogy itt voltál. Nagyon szép hetet kívánok én is neked!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Józsi!
    Az erdők csendje, a madarak csicsergése, a fák egyedi és különleges varázsa, mindig gyönyörű emléket hagy bennem. A moha pedig nekem is a kedvencem. Különleges növény, olyan szeretetre méltó:)
    Köszönöm látogatásod!

    VálaszTörlés
  5. Drága Magdi!
    A mohák könnycseppjeit soha senki nem láthatja, mert különlegesen titkolják, azért nőnek az erdők rejtekén, hogy senki ne leshesse ki őket...meghatottál, nagyon köszönöm, és ez a szó olyan nevetségesen semmitmondó rá!

    Ölellek szorosan, szeretettel
    Moha

    VálaszTörlés
  6. Drága Moha!
    A mohák könnyeit látják a madarak, az arra tévedt kósza szellő, a kelő nap és az égenjáró hold. Mikor a mohák könnye hull, a madarak szívhezszólóbban csicseregnek, a szél puhább érintéssel szárítja fel könnyeiket. A nap legékesebb fényét hinti rájuk és a hold a legcsillogóbb ezüstsugarával ringatja álomba őket. A mohák bája egyszerűségükben van, ettől maradnak, olyan szeretnivaló szépségek...

    Nagy szeretettel ölellek.
    Magdi

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.