A versek és megjelölt fotók, Kun Magdolna saját alkotásai; A művek a szerző tulajdonát képezik, ezek egészének vagy részének másolása,terjesztése, publikálása, csak a szerző előzetes hozzájárulásával lehetséges. 1999./LXXVI/tv./1.§

2011. január 4., kedd

Lélekgondolat...


Egy lépéssel
mindig előrébb vagyok,
mint a halál,
mert életösztönöm
ott nyit ajtót, hol a lélek
halhatatlansága
örökéletű

12 megjegyzés:

  1. Drága Magdi!
    Benned életlángocskával pislákolni kezdett a reménykedés és gondolatod betűről betűre rajzolja olvasó lelkemre hitedet, hogy a halál csupán utánunk loholó árnyékunk lehet, aki sosem kerülhet lépteink elé...mert amég arcunkat és szívünket egy parányi gondolatfoszlány is felmelegíti, addig él csupán bennünk minden saroknyi énünk...
    Szeretettel olvastalak, magamba zártam szép szavaidat.
    Moha

    VálaszTörlés
  2. Drága Moha!

    Az élet szikrája a legutolsó percben is fellobbanó lánggá válik, és hatalmas izzása elnyomja még a pokol tüzét is.

    Egyetlen dolog az, ami életben tart bennünket és ez nem más, mint a remény.

    Köszönöm szép gondolataid.
    Mindig öröm, ha itt vagy, és megtisztelsz szép szavaiddal.

    Szeretettel ölellek. Magdi

    VálaszTörlés
  3. Nem jó dolog találkozni a halállal! Egyszer-egyszer el lehet kerülni. Aztán egyszer nem!

    VálaszTörlés
  4. Kedves MJ!
    Valóban nincs menekvés a halál elől, de bízom abban, hogy a halál nem az élet megszűnése, ha nem inkább, annak szebb és élhetőbb folytatása.
    Nagyon köszönöm látogatásod.
    Örülök, hogy megismerhettelek.

    VálaszTörlés
  5. Én is úgy vélem, valami van a földi lét után. De ha nincs a "világok" közt átjárhatóság, soha nem lesz bizonyosságunk. Talán jobb is? Talán nem?
    Enyém a megtiszteltetés!

    VálaszTörlés
  6. Kedves József!
    Talán, ha adott lenne a bizonyosság, nem értékelnénk az életet. Én, hiszem, hogy feladatunk van itt a földön, amit el kell végezni és a magasabb rendű dimenzióba lépéshez pedig, szükséges a folytonos tanulás.
    Egy kedves barátom azt mondta egyszer, bizonyítsuk be, hogy most élünk. Elgondolkodtam és rájöttem, ezt valóban nem tudjuk bizonyítani.
    Köszönöm, hogy visszajöttél. Részemről is megtiszteltetés.
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  7. Kedves Magdi!
    Veled egyetértek, kedves barátoddal nem igazán. Mert ha elvonatkoztatunk a testtől, akkor a léleknek v. szellemnek élnie kell! Itt is, másutt is! Ámbár ez ennél jóval bonyolultabb kérdés, semmint pár sorban meg lehetne vitatni.

    VálaszTörlés
  8. Kedves József!
    Hitem szerint a lélek, vagy szellem egy fényből álló energiatest, amely a tudatot hordozza. A halál beálltakor a tudat kiszabadul az emberi testből és egy magasabb dimenziójú fénytestben önállósul.
    Persze ez, csak az én gondolatom.
    Abban bizonyos vagyok, hogy a halál nem az élet vége.
    Nagyon szívesen beszélgetek ilyen témáról veled.
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  9. Abban én is hiszek, hogy a halál nem a teljes vég. Engem leginkább az izgat, hogy a szellem vajh mennyi tudást hordoz és visz tovább. Az emberi agy kapacitásából indulok ki. Olyan mint egy túlméretezett számítógép. Márpedig a természet nem alkot felesleges dolgokat. Mi lehet vajon letárolva abban a "felesleges" részben? Úgy néz ki, csak azt a durván tíz százaléknyi részt használjuk, amire itt a földön van szükség. A többi a máshol szerzett információkat őrzi, illetve majd másutt lesz rá szükség? És akkor addig élünk meg különböző életeket, míg megtelik a "tár" és bevisszük a központi "számítógépbe"? Ha így van, lehet nem is csak ezen a bolygón szerzünk tapasztalatokat, hanem másutt is? Akkor tulajdonképp "mi" népesítjük be az egész világegyetemet? Ha így van és végül a "küldetését" betöltött szellem csatlakozik a "legfőbb tudathoz" és gyarapítja a tudását, ott "él" tovább... Akkor halhatatlanok vagyunk!
    Remélem a rövidség ellenére nem lettem érthetetlen! Ez is lehet egy elmélet!

    VálaszTörlés
  10. Kedves József!

    A lélek kortalan és nincs előtte akadály sem térben, sem időben. A földi élet állomás, ahonnan ismét tovább kell menni.
    A kör végtelen. Újra és újra ismétlődik ez a küldetés, amíg olyan nagy mértékű lesz a tanult tudat, hogy képes megállni helyét
    az Univerzum legmagasabb síkjában, ahol tiszta fényként él tovább. Mikor ide eljut, innentől halhatatlanságot kap és örök életet.Osztom véleményed abban, hogy minden élet egy központi
    számítógép által megtervezett időt tölthet itt., amelyben el kell végeznie a kiszabott feladatát. Van, akinek több idő jut, van, akinek kevesebb. A küldetése viszont ugyanolyan fontos a tanulás szempontjából.
    Sok minden nem tudunk agyunk működéséről, de ez is az adott a program része. Csak ennyit tudhatunk, ebben a földi síkban.
    Örülök, hogy te is így látod a lélek, vagy szellem eredetiségét.
    Köszönöm, hogy megosztottad velem értékes véleményed.

    VálaszTörlés
  11. Én köszönöm neked, hogy "meghallgattál"!

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm, kedves József, hogy visszajöttél:)
    Szeretettel üdvözöllek.
    Magdi

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.