A versek és megjelölt fotók, Kun Magdolna saját alkotásai; A művek a szerző tulajdonát képezik, ezek egészének vagy részének másolása,terjesztése, publikálása, csak a szerző előzetes hozzájárulásával lehetséges. 1999./LXXVI/tv./1.§

2010. szeptember 18., szombat

Tövisekkel szúrt...


Kaktuszvirág

Az emberi szív olyan,
mint a tüskés kaktusz,
kinyíló virága.
Csak úgy érinthető meg,
szirmai lágysága,
ha előtte sebet ejtő
tövises szúrása,
könnyeket csal
a mosolygó orcákra…
******
Vers:Kun Magdolna

2 megjegyzés:

  1. Nem tudom eldönteni, hogy versed szépsége, vagy annak igaza érintett meg leginkább, Drága Magdim… a bölcsek azt mondják, hogy a lelki sérülésnek, formát adnak az ősi küldetésnek. Én úgy gondolom, hogy vigyáznunk kell a szóra, mert a kimondott szó, gyógyíthatatlan sebeket ejthet! Mindannyian egyforma érzékeny lelki-köpennyel rendelkezünk, inkább csituljon el pár percre az élet, és gondoljuk át, érdemes-e hangot adnunk gondolatainknak, mert amit egyszer kimondtuk, az könnyen meglehet, hogy a másik fülében örvénylő folyamként zúg vágtatva, és nagyobb fájdalmat és csalódást okoz, mint az álombéli semmi.

    Gyönyörű, igazgyöngyeidet élvezet olvasni!
    Határtalan szeretettel ölellek: Dana

    VálaszTörlés
  2. Drága Dana!
    A szavak néha tudattalanul kitörnek belőlünk nem értve meg annak, akkori valódi értelmét, mert a düh és a fájdalom indulattal telt érzései meggondolatlan dolgokra késztetik az emberi ajkakat. A sértő indulatokkal teli szavak pedig olyan mély nyomokat hagynak lelkünkben, melyek nem múló mély sebként égetnek, amíg élünk.
    A legjobb megoldás ilyenkor maga a hallgatás és a könnyek. Ezek nem okoznak olyan maradandó sérülést, mint pár kimondott átkozott szó.
    Szeretem okos és szép gondolataid, melyek mindig tanulságosak számomra is. Köszönöm megtisztelő és kedves jelenléted!
    Végtelen szeretettel ölellek! Magdi

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.